Американка подобри рекорда на Гинес за най-дълга женска брада

Мичиганчанка е отгледала най-дългата женска брада на света, след като се отказала от рутинната си практика да се бръсне три пъти дневно, в един от най-новите рекорди на Гинес.
38-годишната Ерин Ханикут е успяла да си отгледа рекордната 30 см. брада главно защото има синдром на поликистозните яйчници, съобщиха от „Книгата за рекорди на Гинес“.
Състоянието причинява хормонален дисбаланс и – наред с други неща – може да доведе до прекомерен растеж на косата. В случая на Ханикут последният симптом ѝ е позволил да получи титлата “жива жена с най-дългата брада в света”, без да приема никакви хормони или добавки.
“Бръсненето, епилацията и използването на продукти за премахване на окосмяването са били начините, по които Ханикут се е опитвала да укроти брадата си, когато тя е започнала да расте, след като е навършила 13 години”, се казва в съобщението на Гинес. “Сигурно съм се бръснала поне три пъти на ден”, споделя тя пред организацията, която е известна с това, че поддържа база данни с над 40 000 световни рекорда.
Ханикут поддържа този начин на живот през целия си тийнейджърски и зрял път. Тя в крайна сметка губи част от зрението си и започва да се чувства “уморена от бръснене”. Затова започна да си отглежда брада по предложение на съпругата си Джен.
24chasa.bg

Hits: 28

One Reply to “Американка подобри рекорда на Гинес за най-дълга женска брада”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.