Адвокатът на нарязаното момиче: Има загуба на идентичност, отказва да контактува със света

Състоянието на момичето никак не е обнадеждаващо. Изправени сме пред загуба на идентичност. Това е оценка на състоянието. То е в постоянна паника, отказва да контактува със света. Емоционално е срината. Процесът на възстановяване ще продължи дълго време.

Това каза по Нова тв Димитър Киров, адвокат на семейството на нарязаното с макетно ножче момиче. Вчера повторно беше задържан 26-годишният Георги Георгиев, обвинен за садизма, извършен на 26 юни. Въпросът дали е имало заплахи, можеше да бъде изяснен преди месец, добави адвокатът. За заканите стана ясно в събота, когато момичето беше разпитано.

Според адвокат Киров присъдата трябва да е доста години затвор. Той добави, че раните са близо до важни артерии. Засега защитникът е говорил с нейните родители. Загубено обаче е време, смята юристът. “Състоянието е изключително тежко. Всички видяхте по снимките, то предизвика гняв, омерзение, погнуса за това как може да бъде извършено въобще, но това е само видимата част. От една психиатрична оценка, която ми беше изпратена вчера, се вижда, че психическото състояние на момичето е не по-малко тежко от раните по тялото. Тя е изправена пред състояние на загуба на идентичността, затворила се е сама в себе си, не желае да контактува с никого”, каза Киров пред Би Ти Ви.

Преди дни момичето бе разпитано повторно, което я кара да преживее случилото се отново. “Този повторен разпит можеше да бъде избегнат, ако всичко беше направено както трябва още в началото”, коментира адвокатът. Според него е можело той да бъде спестен. “С такива наблюдения оставам. Надявам се да не е така, но фактите говорят друго, дано да греша”, отговори на въпрос дали има съмнения за прикриване на случая.

Той настоя, че не трябва фокусът да е само върху физическите рани. Позволете ми да направя една работна хипотеза, че става опит за убийство. Когато раните са нанесени до жизненоважни органи, близо до артерии, за какво говорим? За мен трябва да бъде разгледана и тази хипотеза – опит за убийство, настоя той.

jВ този случай присъдата би била по-тежка и ефективна. Адвокатът обясни, че фактът, че Георгиев е рецидивист, със сигурност ще окаже тежест при разследването. Той увери, че заплахите, изпратени от насилника към пострадалото момиче чрез онлайн приложение, също могат да се признаят в съда.

Този случай е само началото на взрив от насилие, предупреди той и обясни, че вече се вижда резултатът от възпитанието на безнаказаност от преди 20 години.

Dnes.bg

Hits: 52

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.