Автобус с 51 пътници се запали край Бургас

Автобус със 51 пътници, пътуващ по линията Варна-Одрин, се запали и изгоря снощи край бургаското село Маринка.

Автобусът, собственост на хасковската фирма “Тони 2004″, пламнал малко преди 19 часа, а шофьорът успял бързо да евакуира пасажерите, сред които не е имало деца.

Пострадали и ранени при пожара няма, но огънят унищожил голяма част от покупките на пътниците, които били на пазар в южната ни съседка.

„Нищо, пламък и готово, запалват се. Автобусът е от 2005 година, сравнително нов за автобус. Всичко е технически изправно. Кой ще те пусне в чужбина, ако не е изправен. Според мен причината е техническа. Сега ще кажат хората, аз не мога да кажа”, разказва Любо Миланов, водачът на автобуса.

„Много бързо реагира шофьорът, благодарим му много.Човека видя в последния момент, каза- бягайте, автобуса гори, отвори вратите и ние изскочихме, боси, голи, без якета.Това е, важното, че се спасихме”, казва Назик

„Да благодарим на кмета на съседното село и на Маринка на кмета, отвориха, микробус осигуриха, да ни придвижат, за което сме благодарни”, споделя друг потърпевш.

Веднага след инцидента пасажерите били настанени на топло в кметството на село Маринка, до идването на друг автобус, с който отпътуваха за Варна.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.