Австрия и Хърватия съобщиха за първи случаи на новия коронавирус

Австрия и Хърватия потвърдиха първите си случаи на коронаворус, предаде “Ройтерс”.

Говорител на австрийските здравни власти съобщи, че Австрия е потвърдила своите първи два случая на заразени. Те са италианци, които живеят в провинция Тирол и вероятно са се заразили по време на пътуване в Ломбардия, най-силно засегнатия от вируса регион в Италия, каза управителят на Тирол Гюнтер Платер, цитиран от местни медии.

Новият вирус уби над 2600 души, повечето от които в Китай, и се разпространи в около 29 други държави по данни на “Ройтерс”. Броят на потвърдените случаи се увеличи до над 80 000.

Хърватия днес също потвърди първия си случай на заразен с коронавирус, който е приет в болница в Загреб, съобщи премиерът Андрей Пленкович.

“Пациентът е в болница в Загреб за инфекциозни заболявания. Той е по-млад човек и има по-слаби симптоми. Изолиран е и към момента състоянието му е добро”, каза Пленкович по време на пресконференция.

Здравният министър Вили Берош съобщи, че пациентът е бил в Милано от 21 до 19 февруари.

Италианският премиер Джузепе Конте обясни бързото разпространение на новия вирус в Северна Италия с “не съвсем адекватното” управление на местна болница, предаде “Франс прес”, цитирана от БТА.

“Ясно е, че има огнище и оттам се е разпространил вирусът”, заяви Конте в предаване на телевизия “Раи Уно”. “Вече се знае, една болнична структура не е била управлявана съвсем адекватно според протоколите за предпазни мерки, препоръчвани в подобни случаи, и това със сигурност е допринесло за разпространението на причинителя”, добави премиерът.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.