Севджан САДКЪЕВ, водач на листата на „ДПС-Ново начало“: „За смелите няма край – има ново начало!“

Коалиция „ДПС-Ново начало“ започна предизборната си кампания в 18-ти многомандатен избирателен район.

Представянето на кандидатите за народни представители за изборите на 27 октомври в Разград бе в щаба на ул. „Васил Левски“ – до офиса на „Овергаз“. Направи го областният председател на „ДПС-Ново начало“ Иво Илиев с категоричната заявка, че те, заедно с всички в залата и останалите симпатизанти в страната, са автентичното ДПС. Илиев призова за висока избирателна активност, която „може да промени ситуацията в страната и да ни даде възможност да решаваме съдбата си.“

Водач е Севджан Садкъев – на 54 години, с близо трийсет години богат административен и управленски опит. С политика са занимава още от 1990 година. От 1997 г. до 2008 г. е общински председател на ДПС – Разград. Бил е два мандата общински съветник. От 2001 г. досега е член на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол.

Втори в листата е Емилиян Енчев – на 41 години, строителен предприемач, вишист със специалност „Международни финанси“. Трети е Бирджан Сали от Самуил. 46-годишният бизнесмен е електроинженер, IT специалист. Четвърти Тодор Кившанов от Цар Калоян, на 44 години, агробизнесмен. Пети в листата е Онур Зайкъров – най-младият сред кандидатите – на 29 години, бизнесмен,  със специалности „Икономика“ и „Социални дейности“. Шести е Тодор Тодоров, бивш военен, авиоинженер, на 55 години, развива семеен бизнес. Седма е Бехтие Давудова от Цар Калоян, която също има семеен бизнес. Осма в листата е Юмгюл Ахмедова, икономист, със специалност и „Социални дейности“. Тя е технически сътрудник в щаба на „ДПС-Ново начало“.

Пред симпатизанти и съмишленици в залата Севджан Садкъев обяви амбициите и целите на ДПС в политическия живот и управлението на страната. „Целта ни е да участваме в правителство, което ще разпределя евросредства, равни на годишния бюджет на страната – 30 милиарда евро. По думите му, за реализация на общински инвестиционни проекти в общините, управлявани от кметовете на ДПС – от ранга на Кубрат и Исперих – са предвидени средства в размер на 400 млн. лв. „Това са много пари, но нашите бивши колеги от ДПС минаха от другата страна и… стигнахме до поредните избори, които струват 500 милиона лева. Пари, които вместо да отидат за социални плащания и по-високи пенсии, отиват за хартия“, каза Севджан Садкъев. Той обърна специално внимание и на занемарената инфраструктура. „Ако тя е добра, ще привлича повече чужди инвестиции – за предприятия, за увеличаване мощностите на ЕРП-та. Но, докато няма редовно правителство, това няма как да стане“, категоричен бе Садкъев.

В подкрепа на тезата си за активно участие в изборите, водачът на листата каза, че това ще даде път на младите. „На безкрайното депутатство и кметуване трябва да се сложи край. Не може трийсет и повече години да си народен представител или 8 мандата общински кмет. Какво правят при това положение младите? Трябва да им се даде път да се реализират, те са много по-близо да реалността и знаят в детайли какво трябва де се прави. Опити да има начин да се контролира депутатът или партийният председател имаше през 2008-2009 г. , но после кметът стана по-важен от цялата партия и я обезличи в района си“, мотивира се Севджан Садкъев.

„За смелите няма край – има ново начало!“, завърши словото си водачът на листата.

Специален гост на откриването на предизборната кампания на Коалицията „ДПС-Ново начало“ в Разград бе курбатчанката Хелин Байрактарова, представител на Коалицията във Варна. На финала на тя поздрави всички присъстващи са смелостта и участието им в кампанията като ги нарече „семейство“.

В Разград Коалицията „ДПС-Ново начало“ с №8 в бюлетината ще има офиси и до кръговото в центъра, и в жк „Орел“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.