Ясеновец под блокада в следващите две седмици, изграждат КПП-та на всички изходи

За срок от 14 дни, за да се ограничи разпространението на коронавируса, както и пренасянето му в други населени места на областта, село Ясеновец се поставя под карантина.

Предложението е на Областният оперативен щаб за борба с COVID-19, взето на извънредно заседание по-рано днес по инициатива на областния управител Гюнай Хюсмен.

Засилените противоепидемични мерки ще ограничат движението на хората от селото. На всички входове и изходи на Ясеновец ще има контролно-пропускателни пунктове, които ще проверяват целта на пътуването и ще пропускат само хора с уважителни причини.

Директорът на ОД на МВР – Разград старши комисар Ивайло Йовчев трябва да създаде организация на КПП-тата, като съвместно с представител на община Разград да определят и поставянето на заграждения на входа и изхода на черните пътища на селото.

Декларации от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването, ще бъдат осигурени от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, които ще бъдат предоставени на кмета на селото.

В зависимост от заболеваемостта в село Ясеновец срокът на засилените противоепидемични мерки може да бъде продължен може да бъде удължен, решиха още членовете на щаба.

Предложените мерки са на базата на изнесените по-рано днес от директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева данни, че  за периода от 16,00 ч. на 14.05.2020 г. до 09,00 ч. на 15.05.2020 г. има установени четири нови  случая  на положителни за COVID-19 жители на село Ясеновец.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Ясеновец под блокада в следващите две седмици, изграждат КПП-та на всички изходи”

  1. Ами сега кой ще пазарува в Кауфланд,там са всички селяни от региона.Ако искаш да видищ някой селянин ,там го намираш.А нафуканите циг….и от Ясеновец пълнят по две колички,говорят високо на майчин език и демонстрират самочувствие. Време е да се затворят в обора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.