Opel се разделя с три модела през 2019-а

200 преглеждания

Opel ще спре производството на три модела през 2019 година, като германската марка ще се концентрира върху лансирането на повече SUV автомобили и масови модели като Corsa.

Така догодина от гамата на Opel отпадат Adam и Karl, както и кабриото Cascada, като вече е сигурно, че и трите модела няма да имат заместници.

Със спирането им компанията ще отговори по-лесно на затегнатите изисквания за отделяните количества въглероден двуоикис от гамата модели на марката, обяви Opel.

Освен това, компанията планира да лансира три ключови модела до 2020 година: новото поколение на субкомпактния си бестселър Corsa, наследникът на популярния SUV Mokka X и следващата генерация на вана Vivaro. Първо на пазара ще излезе новата Corsa, още догодина, а през 2020 ще се появи и електрическата версия на модела.

През 2019 ще се появи и новият Vivaro, а за 2020 е насрочен дебютът на наследника на Mokka X. Този SUV ще се продава паралелно с компактния Crossland X, като се очаква следващият Mokka, ако моделът се казва така, да бъде препозициониран, за да има по-ясно разделителна линия между двата модела.

От Opel заявиха, че се надяват до 2021 година продажбите на SUV моделите да достигнат 40% от всички продажби на марката, като сега този процент е 25.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *