Повечето британци разочаровани от Брекзит

Всеки 6 от 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Брекзит или се е развил лошо или по-зле от очакванията им, показва проучване, поръчано от вестник „Обзървър” година след излизането на страната от ЕС.

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Брекзит на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Брекзит досега. Адам Дръмонд от Opinium коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани в добродетелите на Брекзит, отколкото преди това.

Докато 59% от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Брекзит да се развие добре и така е станало.

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

Cross.bg

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.