Румен Радев свиква Народното събрание на 21 юли

“Народното събрание ще бъде свикано с указ от мен на 21 юли от 9 часа”. Това заяви президентът Румен Раев пред журналисти.

“Сега е моментът политиците да си свършат работата. Да намерят обединение, да намерят пресечи области на техните интереси, които всъщност да бъдат интересите на всички нас –  българите. Всички очакваме от тях да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Да тръгнем по нов, модерен път за развитие на страната”, посочи президентът.

Той поздрави “Има такъв народ” за изборната победа. “Това, което те предприеха вчера е отваряне на вратата към диалог и намиране на решение на проблемите пред българската политическа система”, подчерта Радев.

“И предложенията, и утвърждаването на решение служебното правителство да премине в редовно, зависят от българските народни представители и от свободната воля на министрите”, заяви държавният глава.

Относно отстраняването на директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, президентът обясни, че е делегирал пълно право на министрите да определят своята кадрова политика. “Те трябва обаче да го правят мотивирано. Едно от големите очаквания на всички българи е да се намери най-сетне ефективен модел на българското здравеопазване. Очевидно днешният модел не работи добре. Той води до прецеденти, до превръщане на здравеопазването”, категоричен е Радев.

Dnevnik.bg

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.