922-ма автоджигити за седмица

922 са засечените автоджигити по пътищата на Лудогорието по време на специализирана полицейска операция „Обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски“ по линия на ROADPOL от 6 до 12 март, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Връчени са 15 електронни фиша.

При проверени общо 1600 превозни средства са установени 425 нарушения. 57 от тях са свързани с неизползване на предпазни колани от водачите. В 17 случая пътници в автомобилите са били без поставени колани. Установените нарушения за превозване на деца без обезопасителни системи са две. За неправилно паркиране са глобени 28 шофьора.

920 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени през посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 802 фиша и 108 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение е санкциониран един велосипедист.

Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите и в четири – употребата на алкохол от страна на водачите.

Регистрирани са четири пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 38

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.