84 с COVID-19 за денонощие

ПОД КАРАНТИНА СА 44 ДЕЦА ОТ ЗАНИМАЛНЯТА И ПАРАЛЕЛКА ПЪРВОКЛАСНИЦИ В ОУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“ В РАЗГРАД И 20 ДЕЦА ОТ ЗАБАВАЧНИЦАТА В ГЕЦОВО

84 са случаите на COVID-19 в Разградско на 26 октомври. В Разград те са 37, в Кубрат са 6, а в Исперих – 5. Нови 3 случая са установени в Гецово, Осенец, Беловец и Иван Шишманово. По двама са заболелите в Дянково, Липник, Бисерци и Владимировци, а по един –  в Благоево, Пороище, Стражец, Ушинци, Равно, Севар, Сеслав, Белинци, Делчево, Йонково, Лозница, Каменар, Завет, Цар Калоян, Самуил и Богданци. Починалите са четирима – в Севар, Исперих, Веселец и Цар Калоян. Това съобщиха от РЗИ.

Под карантина да края на седмицата са 44 деца от занималня  и паралелка първокласници в ОУ „Н. Вапцаров“ – Разград. Били са контактни на учител.

Пак до края на седмицата са карантинирани и 20 малчугани помощник-възпитател от забавачницата в Гецово, контактни на човек от персонала.

Към днешна дата има и  заболяла медицинска сестра.

Реклама:

Активните случаи в областта са 619. На домашно лечение са 483, а хоспитализираните са 136. Под карантина са поставени 847 души.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.