82 акта на хора без предпазни маски, 89 – за събиране по пейки и беседки в междублоковите пространства

Собственик на заведение в Райнино е заплашен от глоба да 50 000 лева – кафенето било отворено, въпреки забраната

82 акта за НЕносене на предпазни маски е съставила полицията от въвеждането на разпоредбата до момента, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заповедта на здравния министър, с която се задължиха гражданите да носят предпазни маски, бе оповестена на 11 април. В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредената мярка започна налагането на санкции на нарушителите. 18 от актовете са съставени в Разград, 9 в Кубрат, 36 в Лозница и 19 в Исперих. Предстои обработването на съставените актове и издаването на констативните протоколи, с които се налага съответната санкция. Глобата за това нарушение е в размер на 300 лв.

Продължават проверките и за струпване на много хора на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. От въвеждането на тази забрана до момента са съставени 89 акта за такива нарушения. Голяма част от сигналите касаят събиране на хора по пейки и беседки в междублокови пространства. В Районно управление – Разград са съставени 38 акта за струпване на хора по паркове и градинки и 4 акта по спортни съоръжения. В РУ-Исперих актовете са 36. Там е съставен акт и на собственик на заведение в село Райнино, което работи въпреки забраните, въведени като противоепидемични мерки в България. Санкцията в този случай е 10 000 до 50 000 лв. В РУ-Лозница са съставени 7 акта за струпване на хора, а в РУ-Кубрат – 4.

Проверките за изпълнението на разпоредбите продължават да се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.