РЗИ се предаде – обяви грипната епидемия

Регионалната здравна инспекция отстъпи пред фактите и обяви грипна епидемия в Разградска област с днешна дата.

Решението е взето на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и с острите респираторни заболявания сред населението днес в 11.00 часа, а решението бе публикуване в сайта на инспекцията преди минути.

Образователният процес в училищата се преустановява за времето от 28.01.2019 г. до 30.01.2019 г.

За да се ограничи разпространението на острите респираторни заболявания и грип: се преустановяват профилактичните прегледи, планови консултации на здрави бременни и кърмачета, планови операции и задължителни имунизации;прекратяват се посещенията (свижданията) в болниците и засилване на мерките за предпазване от вътреболнично заразяване; ограничават се извънучилищните мероприятия и събирания на деца и младежи; ограничават се всички  масови мероприятия, особено в затворени помещения (посещения на спортни, културни и други масови събития, отмяна на спектакли).

Използването на маски от персонала в лечебните и здравни заведения, персонала на детски заведения, аптеки и дрогерии задължително. Не се допускат болни деца в детските заведения, затова се въвеждат задължителни сутрешни прегледи (филтър). Заболели лица от персонала да не се допускат на работа.

По време на грипната епидемия, медицинското обслужване на болните от остри респираторни заболявания и грип да се извършва главно по домовете. Болните с леки и средно тежки форми на грип трябва да се изолират и лекуват в дома си.

Припомняме, че вчера по същото време съобщението от РЗИ беше, че Разград е далеч от епидемията, защото регистрираните болни били два пъти по-малко от нужното, за да бъде обявена тя.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.