60 000 стръка за цветно настроение в Разград

В разширената цветна база на Общинско предприятие „Паркстрой“ отглеждат за пролетно-лятно настроение в Разград близо 60 000 стръка цветя, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Бегония, тагетес, вербена, импатиенс, салвия, петуния, циния,  целозия и цинерария включва видовото разнообразие, което ще бъде засадено в края на април – началото на май в градините на столицата на Лудогорието.

Нов акцент в кампанията по зацветяване са конструкции, в които ще бъдат поставяни предимно каскадни цветя. 30 са съоръженията са за по повече от 1 саксия. Единият вид – с форма на глобус – побира 48 саксии, от които ще се спускат от височина: петунии, калдаръмчета, лобелия, мушката и нови за града видове като ипомея, каланхое, джеймсбритения, лобулария. Ще бъдат обновени и вече познатите цветни фигури – ваза, кораб, пеперуди, палитра.

През следващата седмица работниците в “Паркстрой“ ще попълнят и зацветените през есента терени там, където има измръзнали или унищожени цветя.

Реклама:


Друга част от дейността на “Паркстрой“ е насочена към поддръжката на детските площадки в града. Вече е започнал преглед на тяхното състояние и подмяна на амортизирани части. Най-често се налага да се заменят покривите на пързалките, които са изгнили. Подменят се и стълби и парапети на съоръженията за игра. Предстои поставяне и на нови пейки от дарител, както и на кошчета за смет, част от които са изработени в предприятието.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *