57 души пеша до телевизионната кула и обратно

Поход „Освобождение“ – така Туристическо дружество „Буйна гора“ именува маршрута на пешеходците, организиран за поредна година по повод Деня на Разград.

Походът започна от градския парк и по 12-километровия маршрут се отправиха 57 туристи. Теренът на места бе силно разкалян от падналия среднощен дъжд, но това не попречи групата да поддържа добра туристическа скорост, и за час и половина достигна до най-високата точка от маршрута – кота „Чуката“ (398 м)

По средата на трасето туристите се отбиха до туристическия заслон „Бай Марин“ и бяха посрещната от самия „домакин“ Марин Георгиев. Той е личност със забележим принос в развитието на физическото възпитание, спорта и туризма в Разград и региона. Участниците в похода му благодариха за радушното посрещане, с малък жест – календар на дружеството и с пожелание да продължава да поддържа несломим спортно-туристически дух и да бъде пример за подрастващото поколение.

След кратка почивка туристите се отправиха към следващото възвишение – Радио телевизионната кула. Там отделиха време да се полюбуват на панорамната гледка към Разград и околностите. Заредени с енергия от топлите слънчеви лъчи продължиха към финалната част от маршрута. Всички участници успешно завършиха прехода.

Реклама:


По повод на тази проява ТД „Буйна гора“ получи поздравителен адрес от ръководството на Български туристически съюз с пожелания за здраве, туристическо дълголетие и отстояване принципите, заложени от първооснователите на организирания туризъм в България – Алеко Константинов и Иван Вазов.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *