51 512 жители на община Разград могат да гласуват на 11 юли

СТОГОДИШНА ЖЕНА Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

51 512 жители на община Разград са с право на глас за парламентарните избори на 11 юли 2021 г.  144 от тях за навършили 18 години след 4 април и за тях това ще е възможност да гласуват за пръв път. В същия период на 100 години е станала най-възрастната жителка на общината. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
466 души са подали заявления за гласуване по настоящ адрес. Заличени от избирателните списъци са 1503 човека, това са хора, подали заявления за гласуване в населени места извън общината или извън страната, както и тези, които са под запрещение или изтърпяват наказание.
Избирателните секции в община Разград са 70, машинно ще се гласува в 57 от тях, а в 6 ще има по две машини за гласуване. Образувана е и една секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания, за нея са подадени 89 заявления, но на изискванията на закона отговарят 54 от тях. За подвижната секция за карантинирани заради COVID-19 няма подадени заявления.
Ангажирани с администрирането на изборния процес са над 600 членове на секционни комисии. Като част от противоепидемичните мерки за всеки от тях са осигурени предпазни средства – по две маски FFP 2, ръкавици, дезинфектанти и ръкавици. Във всяка секция има и термометри, кош с капак и торби за използваните маски и ръкавици. Има и по 100 предпазни маски за избирателите, които са ги забравили. Със съдействието на селските кметове и ръководствата на учебните заведения и други институции, в чиито сгради има образувани секции, са предприети мерки за извършване на периодична дезинфекция на общите части, ще се осъществява и контрол за спазване на противоепидемичните мерки.
Бюлетините – общо 53 000 – бяха получени вчера, 8 юли, от областната администрация.
По предварително изготвен график, бюлетините и машините за гласуване ще бъдат предоставени на секционните комисии утре, 10 юли.
След края на изборния ден членовете на секционните комисии, които трябва да предоставят протоколите и изборните книжа в Районната избирателна комисия, ще се събират и изчакват реда си в зала „Филхармония“, За останалите общини от областта Община разград е предоставила Общинския културен център и бистро „Зайо Байо“.
В изборната нощ, във връзка с приемането на изборните книжа със заповед на изпълняващия функциите кмет Добрин Добрев, е въведена временна забрана за движение на пътни превозни средства за времето от 20:00 ч. на 11 юли 2021 г. до 07:00 ч. на 12 юли 2021 г. по следните улици в гр. Разград:
• ул. „Кирил и Методий” в участъка от кръстовището с ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. „Васил Левски”;
• ул. „Васил Левски” в участъка между кръстовището с ул. „Дунав” и кръстовището с ул. „Кирил и Методий”;
• северното платно на бул. „Бели Лом” в участъка между ТП на НОИ и кръстовището с ул. „Васил Левски”.
За посочените периоди от време водачите на пътни превозни средства ще използват като обходен маршрут улиците „Паркова”, „Дунав” и „Странджа”.
Временната забрана не се отнася за превозни средства със специален режим на движение и за ППС, превозващи членове на СИК, снабдени с пропуски съобразно същата заповед.
Подробна информация за организацията в изборния ден е публикувана на сайта на Община Разград в секция Избори.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *