50 с COVID-19 от петък до неделя, има и човек от персонала на Старческия дом

ПОД КАРАНТИНА СА ДВЕ ПАРАЛЕЛКИ ОТ ОСМИ КЛАС В НПТГ „ШАНДЬОР ПЕТЬОФИ“ В РАЗГРАД И ЕДНА ПАРАЛЕЛКА ОТ ОСМИ КЛАС В СУ “ ХРИСТО БОТЕВ“ В КУБРАТ

Общо 50 нови доказани случаи на COVID 19 са регистрирани в областта от 23 до 25 октомври 2020г, съобщиха от РЗИ-Разград. От тях 20 са в Разград, по 3 – в Езерче, Веселина и Мортагоново, по 2 – в Исперих, Дянково, Кубрат и Благоево  и по 1 в  Недоклан, Завет, Райнино, Сеслав, Бели лом, Беловец, Гецово, Стражец, Тодорово, Малко Йонково, Сейдол, Радинград и Мъдрево.

Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени  две паралелки от осми клас в НПТГ „Шандьор Петьофи“ в Разград и една паралелка от осми клас в СУ “ Христо Ботев“ в Кубрат.

Установен е случай на положителен служител в Дом за стари хора – Разград. Извършена е дезинфекция на помещенията. Започва изследване на персонала и домуващите.

Реклама:


От Щаба апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в областта са 452, от тях активни са 238, на домашно лечение – 165, а хоспитализирани – 73.

За изминалата седмица са оздравели 4 души, а са починали – 6. Новорегистрираните са 130, а общо поставените под карантина – 244.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *