3D Европа в Ловско

Зам.-областният управител Нурие Црънгалова откри в лознишкото село Ловско вечер за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз.

Концертът в НЧ ”Димо Арсов“ бе част от Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2019 г.
Н.Црънгалова припомни, че преди месец областната администрация организира детски празник „3D Европа”, в който участваха и ученици от две училища в община Лозница – СУ ”Христо Ботев”- Лозница и ОУ ”Виделина” – Сейдол. Част от сглобените от децата пъзели на европейски забележителности бяха представени в експозиция в залата на читалището в Ловско, за да имат възможност да ги разгледат и местните жители, а винилът, върху който бяха подредени 3D пъзелите, бе част от декора на концерта. В експозицията бе включен и още един пъзел на немски замък, който деца от Ловско са сглобили, а пред сградата на читалището малките художници бяха нарисували своите европейски мечти. На читалищната библиотека в Ловско Областна администрация – Разград предостави брошури и справочници за Европейския съюз.
Песни и танци от всички фолклорни области в страната представиха: Детска фолклорна група, ТС ”Фолклоритъм” и певческа група „Родопски гласове”, както и индивидуални изпълнители, сред които най-силно впечатли най-малкият музикант и певец – 7-годишният Ахмед Бирков, който за пръв път се представи на сцена.
Това бе третото за 2019 г. събитие от Комуникационната стратегия, организирано в Разградска област. Първото бе на НЧ “Наука 1937“ –Т одорово през март, през юни бе в НЧ ”Просвета 1871” – Благоево. Следващите ще са в НЧ ”Саморазвитие 1902” – Завет, НЧ ”Васил Левски 1932” – Звънарци, НЧ ”Напредък 1915” – Юпер и НЧ ”Отец Паисий 1937” – Желязковец.
Гости на събитието бяха и Даниела Петрова и Тодор Иванов от РЕКИЦ „Читалища“.
/e-Razgrad/
Снимки: Йорданка Бозаджиева, Областна администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *