38 научни доклада на конференция в Разград

Филиал – Разград на Русенския университет е домакин днес и утре на традиционната научна конференция с международно участие под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето VI”.

Този ежегоден научен форум се организира съвместно със Съюза на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН  Разград, Ротари клуб – Разград и Дом на науката и техниката – Разград.

Гост на откриването на конференцията днес бе зам.-кметът на община Разград Хабибе Расим. „Чест е за нашия град, че тук си дават среща млади и утвърдени научни работници в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Особено важно за нашия регион е, че вашите изследвания и научни доклади могат да имат и практическо приложение в икономически субекти, които развиват своята дейност в Лудогорието. Тяхното развитие пък е мотивация младите хора от региона да се задържат или завръщат в родния край, за да градят тук кариерата и живота си. А какво по-хубаво от повече млади хора в един град“, каза в приветсвието си Хабибе Расим. Тя поздрави и организаторите на научния форум, като изрази увереност, че добрите отношения между местната управа и Филиал Разград ще продължат да се развиват, така че да са полезни за общността.

Участниците в конференцията бяха приветствани и от заместник-областния управител Ивелина Игнатова, заместник-ректора на Русенския университет проф. д-р  Диана Антонова и административния директор на Филиал – Разград проф. Станка Дамянова.

В конференцията участват професори, доценти и научни работници от университети в София, Бургас, Пловдив, Варна, Сливен, Ямбол и др., както и от Украйна. В научния форум ще бъдат представени 38 доклада в секциите „Химични технологии“ и „Биотехнологии и хранителни технологии“. С голяма част от тях преподавателите от Филиал – Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на фирмите от региона, работещи в областта на тематичните направления на научния форум.

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 2  пленарни и 38 секционни  доклада с актуална научна и производствена тематика от водещи специалисти от страната и чужбина.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален приз на ректора на Русенския университет.

/e-Razgrad/

Hits: 136

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.