2480 доброволци от областта участваха в кампанията „Да изчистим България заедно”

93 преглеждания

2480 доброволци от седемте общини в Лудогорието участваха в тазгодишното осмо издание на организираната от от bTV Media Group инициатива „Да изчистим България заедно”, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Представители на 69 ведомства и фирми, 36 учебни заведения, 30 сдружения и неформални групи се включиха в инициативата. Сред тях доброволци от териториални структури на централната изпълнителна власт, както и неформални групи граждани, живеещи на една улица или в един блок.
Общинска администрация в Разград осигури безплатни материали за всички участници в кампанията, както и транспорт за извозване на събраните отпадъци от територии за обществено ползване (междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии и други обществени територии). Отпадъците бяха събрани в чували и поставени до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за товарене и извозване.

Реклама:

Заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, главният секретар Михаил Тодоров, директори на дирекции и служители в администрацията почистиха района на язовирната стена на „Пчелина 1“, след което събраха изхвърлените боклуци и в близо двукилометров участък край част от водоема покрай шосето. Общо 23-те събрани чувала с боклук бяха изхвърлени в контейнер, осигурен от община Разград.
Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, зам.-кметът Галина Георгиева, секретарят на Общината Нели Добрева, директорът на Дирекция „Програми и околна среда“ Недим Tахиров и Елка Драмалиева – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ както и много други служители на Общинска администрация се включиха днес в почистване на улица „Перистър“ в отсечката към жк „Орел“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *