19 отличници от випуск 2023

Постоянната комисия по образование и наука към Общинския съвет в Разград одобри на свое заседание списъка с предложените имена на тазгодишните носители на отличията „Студент на годината и „Отличник на випуска“, съобщиха от пресслужбата на мастната управа.

Те ще получат наградите си на общоградското тържество за 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

За приза „Студент на годината“ от директора на Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ проф.д-р Генчо Попов е предложена Наталия Русева Беверсдорф. Тя е второкурсничка във Филиала специалност „Технология на храните“ с отличен успех и активно участие в учебния процес.

Приза „Отличник на випуска“ ще получат 19 зрелостници с успех (6,00) по всички учебни предмети през годините на средното образование. Те са от четири разградски училища. Десет от тях са от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“: Доротея Георгиева, Ирена Станчева, Радина Косева, Анджелина Тодорова, Едже Хюсеин, Елица Енчева, Калина Спасова, Соня Начева, Пресияна Досева и Стефания Каракашева. Седем от отличниците завършват ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“: Алейна Мехмед, Колийн  Господинова, Моника Иванова, Ниляй Османова, Анна-Мария Атанасова, Белослава Петкова и Кристияна Киранска. Две гимназии имат по един представител в престижния списък на отличниците: Мерджан Бекирова завършва ПГИ „Робер Шуман“, а Мариян  Кръстев – ПГТС „Христо Смирненски“.

Реклама:

Още една награда, свързана с 24 май, одобриха на заседанията на постоянните комисии в понеделник общинските съветници. Заседанията се провеждат в подготовка на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе на 23 май от 13.30 ч. в заседателната зала на 11-я етаж в Община Разград.

С пълно единодушие от членовете на комисиите по образование и наука и по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности бе одобрена номинацията на хореографа Румен Иванов за удостояване с наградата на името на Никола Икономов.

/e-Razgrad/

Hits: 188

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.