17-годишно момиче от Разград – първенец в националния конкурс „Пожарникар на годината“

17-годишна възпитаничка на Математическата гимназия в Разград получи отличие на национално ниво, съобщиха от ОД на МВР – Разград.

Единадесетокласничката Мелек Исмаилова е класирана на I място в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Есето на разградчанката спечели приза в конкуренция със 79 творби на младежи от цялата страна. Конкурсът бе обявен по повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България”.

Мелек Исмаилова получи наградата си на 28-та церемония „Пожарникар на годината – 2022“, която се проведе на 23 февруари в Централния военен клуб в София. Отличието й бе връчено от д-р Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците в България. Творбата, заела челно място в националния конкурс, е качена в сайта на Асоциацията.

На церемонията министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отправи благодарност към доброволците, с които ГДПБЗН работи в отлично взаимодействие и ги увери, че в рамките на мандата ще бъде разработен и внесен като законопроект в Народното събрание Закон за доброволчеството.

/e-Razgrad/

Hits: 70

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.