12 докладни записки прие ОбС днес, на извънредна сесия на 10 август за миризмите в Разград очакват и екоминистъра  Юлиян Попов

12 от 13 докладни записки приеха на днешното си редовно  заседание общинските съветници, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

В края на сесията председателят на ОбС Стоян Ненчев обяви, че през август заседанията ще са две – редовно в последния вторник на месеца и извънредно – на 10 август – по проблемите с миризмите в Разград. Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова да представи доклад по проблема, а се очаква заседанието да участва и министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Докладните  днес бяха представени от кмета Денчо Бояджиев и зам.-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова.

Едно от предложенията не получи необходимия брой гласове, макар да бе прегласувано: за отдаване под наем на площи от общински горски територии за изграждане и поддържане на специализирана фуражна база за дивеч. Тя бе отложена от предната сесия във връзка със сигнали в социалните мрежи, че представители на една от фирмите, заявили желание да ползват подобни терени, не допускат граждани до тях. Между двете сесии на заседание на три комисии бяха представи гледните точки и на гражданите, и на фирма „Вълчи ями“ООД, на сесията също присъстваше представител на дружеството, но въпреки твърденията, че достъпът е възпрепятстван не от самата фирма, а от наето за охрана дружество и въпреки поетият ангажимент повече такива пречки да няма, докладната не получи необходимото мнозинство от 17 гласа. Подкрепиха я 13 съветници при първото гласуване и 12 – при второто.

Без обсъждания и въпроси различни мнозинства, най-често с един глас въздържал се, бяха приети останалите 12 докладни от дневния ред и така сесията завърши за малко повече от час. Сред одобрените докладни бе приемането на отчета за изпълнение на бюджета на Община Разград за 2022 г. и за Изменение на разчета на Община Разград за 2023 г. Приети бяха и докладните: за изменение и допълнение със 17 имота на Програмата за управление и разпореждане на имоти общинска собственост; продажба на имоти частна общинска собственост в Разград и в селата Киченица, Раковски, Радинград, като в селата 30% от продажбата на имотите се използват за финансиране на изграждане, за основен и текущ ремонт на социална и техническа инфраструктура на територията на съответното населено място. Съветниците одобриха и предложението да бъде отдаден под наем имот – публична общинска собственост чрез публичен търг с тайно наддаване. Имотът е част от спортна зала „Лудогорец“ и в момента се ползва от Спортен клуб „Гладиатор“, техният договор изтича през август, от където са заявили желание да продължат да ползват частта от имота. Предложението е търгът да е за 10-годишен период. Съветниците одобриха и проект за изменение на подробен устройствен правилник и учредяване на право на строеж на имот в Бизнес зона „Перистър“. За този имот е депозирано инвестиционно намерение за изграждане на складова база на „Кирилов и сие“ООД с разгърната площ до 2000 кв.м, очакваната инвестиция е 1 000 000 лв., а разкритите работни места – 10. Началната тръжна цена ще е 94 375.32 лв.

/e-Razgrad/

Hits: 178

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.