Глобиха за седмица 32-ма пешеходци

От 28 януари до 3 февруари се проведе специализирана полицейска операция с акцент „пешеходци“.

В хода на акцията са установени 32 нарушения – седем от тях, свързани с пресичане на нерегламентирани места и 25 за внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно. Засечените нарушения на скоростните режими са 168. Проверени са 561 превозни средства и 716 лица. Това съобщиха от пресцентъра на МВР – Разград.

553 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 30 януари до 5 февруари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 312 фиша и 63 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение е санкционирани 14 пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в два – употребата на алкохол и в други два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.