Започна подготовката за първата за годината сесията на Общинския съвет

ОБЩИНА РАЗГРАД ЩЕ КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТ ПО “КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” ЗА РЕМОНТ НА СГРАДАТА НА ЦЕНТЪР “ЕМИЛИЯН”

Започна подготовката за първата за годината сесията на Общинския съвет, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация. Днес се проведе първото съвместно заседание на две от постоянните комисии – по социална политика, трудова заетост и здравеопазване и по подготовка на общински програми, проекти и контрол върху изпълнението им.  На заседанието бяха одобрени 7 от общо 13-те докладни записки, включени в дневния ред. Представиха ги зам.-кметовете Добрин Добрев и Хабибе Расим.

Без дискусия пълна подкрепа получи докладната за удостояване със звание „Почетен гражданин на Разград“. Номинациите са три: Герхард Робел, Ремзи Осман и  посмъртно Стоян Стоянов.

Приети бяха и докладните за приемане на две общински програми. В Програмата  за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2023 г. е включена прогноза от 2 544 781 лв. приходи от наеми и продажби на общински имоти, както и от вещни права и концесии. Предвидените разходи за ремонти, застраховки и други са 134 986 лв.

Нова е Програмата за прозрачност и антикорупционни реформи на Община Разград 2023-2028 г. Тя е разработена и приета с консенсус от работна група в Община Разград, която се състои от представители на общинската администрация, Общинския съвет и гражданското общество и се базира на принципите, залегнали в Пакта за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво, подписан от заместник-кмета Мирослав Грънчаров от името на кмета Денчо Бояджиев по време на национална конференция на Международния републикански институт на тема „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“. Сред одобрените днес на заседанието на двете комисии бе и докладната за приемане на Списък за предназначението, броя, вида и местонахождението на общинските жилища за 2023 г. И през настоящата година те са 186: жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди – 153; жилища за продажба – 2; ведомствени жилища – 24; резервни жилища – 7.

Одобрена бе и докладна за кандидатстване на Община Разград по проекта на МТСП „Красива България“. Предложението е по мярката за одобряване на социалната инфраструктура и е свързано с ремонт на сградата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“. Общият бюджет на проектното предложение е 161 174.24 лв. с ДДС, а съфинансирането, което Община Разград трябва да осигури, е 50% от сумата. Задължително условие на проекта е обектът да не променя предназначението и собствеността си минимум 5 години след изпълнението му.

Съветниците от двете комисии определиха и нов представител на Община Разград в Областната комисия за изработване на областна здравна карта – главен експерт в отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Каня Дянкова.

Утре следобед ще заседават още 8 постоянни комисии. Часовете на заседанията им, както и проектите за докладни са публикувани на сайта на Община Разград.

Януарската сесия на ОбС, ще се проведе на 27 януари, петък, от 11.00 ч. и ще заочне с тържествена част по повод Деня на Разград. Заседанието ще бъде излъчвано от телевизия КИС 13, на интернет страницата и на фейсбук страницата на Общината.

/e-Razgrad/

Hits: 37

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.