Извънредно положение в Калифорния, очаква се силна буря

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение заради силна зимна буря, предаде Анадолската агенция.

Прокламацията за извънредна ситуация подкрепя усилията за оказване на помощ, включително мобилизирането на Националната гвардия на щата за помощ при реагиране при бедствие.

„Калифорния се мобилизира, за да предпази хората от идващата буря“, каза губернаторът Нюсъм в изявление. „Това извънредно положение ще позволи на щата да реагира бързо с развитието на бурята и ще подкрепи местните служители в продължаващата им реакция.“

През последните дни в Калифорния имаше силни дъждове и сняг, като Националната метеорологична служба прогнозира потенциал за допълнителни наводнения.

Най-тежките валежи се очакват от сряда вечерта до четвъртък сутринта в Северна Калифорния, продължавайки до четвъртък вечерта в Южна Калифорния, според прогнозите. Остатъчните въздействия от наводнения могат да продължат до уикенда.

Кабинетът на губернатора също предупреди жителите да не пътуват по време на пика на бурята в сряда вечерта и четвъртък сутринта.

Жителите също бяха предупредени да имат достатъчно неразваляща се храна и вода за всеки член на домакинството си за три дни и да включват фризери и хладилници само когато е необходимо.

БГНЕС

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.