„Лудогорец“ ще играе в Европа и напролет

„Лудогорец“ си осигури мачове в Европа и напролет, след като победи с 2:0 финландския ХИК – Хелзинки.

Така шампионите дръпнаха с 3 точки на „Рома“, продължавайки да държат здраво второто място в група „С“ на Лига Европа. Разградчани не могат да паднат под третото място, което значи че имат гарантирано място в 1/16-финалите на Лигата на конференциите.

Първата ситуация дойде в 15-та минута, когато Якуб Пьотровски с глава не уцели вратата след центриране от корнер. Последваха два много опасни удара на Текпетей и Антон Недялков, които обаче също не затрудниха Конър Хазард.

Логичното се случи в 39-та минута. След добра атака отляво Рик чукна с пета за Дени Групер, който с мощен удар изненада Конър Хазард – 1:0. След това Каули пробва технично изпълнение, но не сполучи. Гостите можеха да изравнят след грешка на Вердон, но Серджио Падт спаси удара на Абубакари.

В началото на втората част Сисиньо се намеси решително след удар на Хостика и изби. Последва изстрел с глава на Каули в аут. След час игра „Лудогорец“ направи отлична контра, като в нейния край Каули би, но малко не му достигна да вкара.

Резултатът стана 2:0 в 65-та минута. Текпетей открадна топката от Хостика и излезе сам срещу Конър Хазард, върна за Рик и той с левия крак нямаше как да сбърка.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.