Националният отбор отваря нова страница с чуждестранен треньор

Националният отбор по футбол отваря поредната си нова страница след треньорска смяна. Този път начело на България застава чужденец – сърбинът Младен Кръстаич.

Под негово ръководство отборът приема Гибралтар в търсене на първата си победа в Лигата на нациите. Мачът в Разград е тази вечер в 21.45 ч. и ще бъде излъчван по БНТ.

Българският отбор започна много слабо и изгуби възможност за първото място. След загубата с 2:5 от Грузия се стигна до раздялата с предишния селекционер Ясен Петров. Срамният резултат беше последван от друг такъв – равенство 1:1 с Гибралтар като гост.

Кръстаич е вторият чуждестранен селекционер по време на управлението на Борислав Михайлов след Лотар Матеус. Сърбинът направи много промени, като повика млади състезатели. Капитан ще бъде футболистът на “Лудогорец” Кирил Десподов.

“Мачът е важен, защото с една победа ще останем в Лига С със сигурност. Футболистите го осъзнават и са наясно, че първата ни цел е това. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно сили и качества. Сега ни трябва подкрепата на публиката, за да стигнем до победата. Знам качеството на всеки футболист”, каза селекционерът.

Колегата му от Гибралтар Хулио Рибас смята, че нивото на българския отбор не се е понижило въпреки подмладяването. “Представянето ни в първия мач наистина беше много добро, но всички мачове са различни, онзи е в миналото”, каза той.

“Не трябва да говорим за това какво може да постигнем, а как. Знаем, че има много промени в България както в състава, така и нов селекционер. Фактът, че има нови футболисти, не значи, че нивото на българския национален отбор се е понижило”, посочи Рибас.

Националът Николас Пасо заяви: “Искаме да играем на същото ниво както в домакинския мач срещу България. Ще се борим по същия начин.”

Dnevnik.bg

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.