10 месеца затвор и за втория мъж, пазарувал с чужди банкови карти

Окръжен съд – Разград одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, Пламен М. и неговата защита и определи на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Подсъдимият ще заплати и глоба в размера на получената сума от 147,57 лв.

Съгласно постигнатото споразумение, 41-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Мартин Н. от Разград, като извършител използвал две чужди банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на пет транзакции, всичко на обща стойност 147,57 лв.

От пресслужбата на съда припомнят, че съучастникът на Пламен – Мартин, също сключи споразумение с прокуратурата и ще търпи наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ и глоба.

Реклама:


Разследването на случая започна след жалба на собственик, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира установил, че с тях вече са извършени 5 транзакции на обща стойност 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, доброволно подписва споразумението и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалото лице.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *