Юпи представи пред гимназисти IT професиите на бъдещето

Как да  стана IT специалист, какво трябва да направя, за да си намеря първа работа в технологичния сектор и какво е бъдещето на тази индустрия в България?

Това бяха част от  многото  теми и въпроси, по които  утвърден вече IT специалист от Разград разговаря с гимназисти от града. Програмистът Владимир Димитров, който е учил информационни технологии  във Великобритания и от 6 години работи по проекти свързани с автоматизацията на бизнес процеси, представи пред младите хора възможностите за кариера в хай-тек индустрията.

Влади работи дистанционно за базираната си в София международна компания и от скоро живее в родното си село Гецово. Той обясни на аудиторията, че условията днес позволяват човек да се реализира в глобалната среда, като остане да живее  там, където е роден и израснал.

Двайсетина  момчета и момичета, на които предстои да избират професия, дойдоха в залата на хотел „Централ“, за да чуят от първо лице как най-успешно да направят  първите си стъпки по пътя на кариерата.

Дискусията която започна по правилата на  семинарните форуми, бързо премина в неформален разговор, в който младите хора задаваха  въпроси, искаха да  чуят  подробности, практически съвети за избора на професия и търсенето на първа работа. Водещ бе Атанас Мичев, който е познат в Разград като организатор  на събития, насочени към младежката аудитория.

Срещата се организира  от сдружение „Образование и бъдеще“, което работи за  развитието образованието в региона, като условие за приобщаващ растеж. „Искаме да помогнем на младите хора  да открият  пътя за  кариерно развитие, като  ги насърчим да се насочат към  професиите  на бъдещето. Кариера в  IT сектора ще им позволи  да се реализират пълноценно в една  глобална среда, като същевременно  останат  в родния край и помогнат за спирането на миграцията от Разград.“ Това обяви  управителят на сдружението Стела Ковачева и благодари на Владимир Димитров за усилията му на доброволец, да се включи в инициативата на сдружението.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.