Щури и различни: близо 40 рекорда на Гинес са счупени на маратона в Лондон

Обичате да бягате? Обичате да се забавлявате? Имате и щури идеи? Тогава вече можете да започнете да се подготвяте за маратона в Лондон през 2020 г.

Общо 38 рекорда бяха вписани в Книгата на рекордите “Гинес” след маратона в английската столица. Това е почти 50% успеваемост, след като общо 78 души опитаха да поставят рекорди.

Гоненето на всевъзможни постижения от хора в различни костюми не е от днес. И преди година имаше интересни решения.

Томас Брокуел например счупи с едва 23 секунди рекорда за най-бързо бягане, облечен като сърце. “Последните 800 м бяха ужасни, след като видях колко близо съм”, каза той, след като завърши за 3:05:32 ч.

За малко под 4 часа финишира Оскар Уайт, който вече може да се похвали, че е мъжът, държащ рекорда за най-бързо бягане, облечен като палатка.

В дългия списък попаднаха още постиженията на жени, облечени като ядка, яйце и зъб, на мъже като мумия, сноубордист и в спален чувал. Отличени бяха и шестима души, бягали в общ костюм, които завършиха за 5.59:33 ч.

Без успех завърши опитът на мъжа, облечен като часовниковата кула-камбанария Биг Бен. Той пробва да счупи постижението в графата за костюм на забележителност (3:34:34 ч,), но беше с 20 мин по-бавен.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.