Ще ремонтират бул. „Априлско въстание“ и още един участък от бул. „Странджа“

Часове преди старта на ремонтните работи по 490 м. от бул. „Странджа“ от пресцентъра на общинската администрация съобщиха, че там ще има още един ремонт на друг участък от натоварената пътна отсечка – и на бул. „Странджа“ – от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“.

В новата обществена поръчка обаче е включен и основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ – от ул. „Пета“ /кръстовището със злополучния светофар до автогарата/ до ул. „Перистър“ /кръстовището до „Кауфланд“/.  Този участък от бул. „Априлско въстание“ е с дължина 2 400 м., а от „Странджа“ – 400 м. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 1 583 333 лв. без ДДС.

Поръчката включва: фрезоване на асфалтова настилка; профилиране на уличните платна; изрязване и фрезоване и кърпеж на компрометирани участъци от асфалтовите настилки; възстановяване основата на пътното платно, където е необходимо; доставка, полагане и уплътняване на асфалтови смеси; профилиране на пътното платно с 4 см неплътна асфалтова смес и полагане на 4 см плътна асфалтова смес – с дебелина в уплътнено състояние мин. 4 см; полагане на хоризонтална пътна маркировка; повдигане и подмяна на капаци на ревизионни шахти, улични оттоци и тротоарни противохожарни кранове; повдигане на пропаднали, подмяна на счупени и поставяне на нови бордюри, където липсват; изграждане на повдигнати пешеходни пътеки с ширина – 4 м. (седем на „Априлско въстание“ и една – на „Странджа“); извозване на излишни земни маси и строителни отпадъци на депо до 10 км на указано от възложителя място.

Продължителността на изпълнение на обществената поръчка е 120 дни.

Срокът за подаване на оферти е 25 май 2021 г., офертите се отварят на 26 май. Нужната документация е публикувана на сайта на Община Разград и в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

От местната администрация припомнят, че средствата за ремонта на двете улици бяха отпуснати от Министерския съвет. Проектът за правителственото решение бе за 1 000 000 лв., но след разговор на кмета на Разград Денчо Бояджиев с премиера Бойко Борисов бяха приети аргументите на градоначалника за необходимостта от значително по-голяма сума и с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 1 900 000 лв. с ДДС.

В момента със средства от бюджета на Община Разград се работи по друга обществена поръчка за ремонт на участък от бул. „Странджа“, на 1 май за един месец заради стартиращите строително-ремонтните работи се затваря за движение участъка от бул. „Странджа“ от входа за МПС на бензиностанция OMV до кръстовището с ул. „Янтра“, както и ул. „Дунав“ в участъка  от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището ѝ с ул. „Тополница“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.