Ще мият и дезинфекцират улиците на Разград

Осигурява се възможност за доставка по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, лежащо болни, възрастни, самотно живеещи и лица от уязвими групи

Кметът на Денчо Бояджиев днес издаде заповед с 18 мерки за противоепидемична защита на населението на община Разград. Част от тях конкретизират за територията на общината мерките, оповестени със заповедта на Министъра на здравеопазването от 13 март, други са специфични за Разград и останалите населени места в общината, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Кметът задължава „Еф Си си“ ЕООД, която има сключен договор за почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на община Разград да измие и дезинфектира улиците в град Разград по предварително утвърден график. “Паркстрой“ пък има ангажимент към дезинфекция на спирки на градския транспорт, детски площадки, пейки, дворове на институции и социални заведения и обществени площи по предварително утвърден график. Кметовете на населени места и кметските наместници трябва да организират дезинфекция в съответните села.

Със заповедта се осигурява възможност за доставка по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, лежащо болни, възрастни, самотно живеещи и лица от уязвими групи. Това става след заявка на телефон 084/618 218 всеки работен ден от 8,30 до 17,30 ч. По населени места съдействие ще оказват кметовете.

Заради намалелия пътникопоток и съображения за сигурност на пътуващите в обществения транспорт се предоставя възможност да се изготвят редуцирани маршрутни разписания, съгласувано с кметовете на населени места и с ИА “Автомобилна администрация“. Светофарните уредби в Разград преминават на автоматичен режим на работа без натискане на бутона за пешеходно пресичане.

Със заповедта се препоръчва да не се провеждат семейни тържества, на които присъстват по-голям брой хора, към момента се извършват сватбени ритуали в „Обреден дом“, но без присъствие на гости в залата.

/e-Razgrad/

Hits: 0

3 Replies to “Ще мият и дезинфекцират улиците на Разград”

  1. Да дезинфекцират и улиците по селата ,навсякъде да бъде това нещо не само по градовете във всички общини!!!

  2. Най-после от 13.03 останалите общини дезинфекцират, ние ще почнем на 16.03….Безумие това ли мислиха три дни….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.