Шофьорът от вчерашната гонка с полицията и зрелищната катастрофа с пет коли е настанен в специализирано болнично заведение

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство във връзка със случая на отказ от спазване на полицейско разпореждане и причинени материални щети по два патрулни автомобила и по три частни автомобила.

От пресцентъра на Апелативната прокуратура, припомнят, че на 17 октомври, при опит да бъде спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, 48-годишният му водач не се съобразява с полицейските разпореждания, не спира на подадения сигнал и продължава своето движение.

Тъй като създавал опасност за гражданите и другите участници в трафика, последвало полицейско преследване. Мъжът не се съобразил с многократните призиви да спре, не се впечатлил и от предупредителните изстрели във въздуха. Успял да причини материални щети на два полицейски автомобила, участвали в преследването, както и на още три превозни средства, собственост на други граждани. При така създалата се ситуация, няма пострадали хора.

Действията на полицейските служители дали резултат и 48-годишният нарушител бил задържан. При направените тестове не била установена употреба на алкохол или наркотични вещества. Мъжът е задържан и настанен в специализирано болнично отделени, допълван информацията от Апелативната прокуратура.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Разград. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.