Шестнадесет фирми с оферти да проектират ремонта на пътя Исперих-Яким Груево-Конево

Шестнадесет са офертите за изработване на технически проект за основния ремонт на 10,1 км от третокласния път Исперих-Яким Груево-Конево в област Разград, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е с важно социално и икономическо значение за региона. Тя свързва община Исперих с областния център Силистра и община Тутракан, както и ГКПП „Тутракан“ и ГКПП „Силистра“. Третокласният път всекидневно е с интензивен тежкотоварен трафик и земеделски машини, обработващи селскостопанските площи в района на Исперих.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 202 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

До изпълнението на основния ремонт отсечката ще продължи да се поддържа чрез програмата за текущ ремонт на Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента се изкърпва настилката в 10 км участък. Срокът за изпълнение на предвидените текущи дейности е до края на септември т. г., допълват от пресцентъра на АПИ.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.