Чуждите студенти във Великобритания ще могат да останат две години след завършване

Чуждестранните студенти ще могат да останат във Великобритания до две години след завършването си, за да си намерят работа. Това гласят нови предложения на вътрешното министерство.

Те променят реформата от 2012 г., прокарана от тогавашния вътрешен министър Тереза Мей, която даваше на наскоро завършилите само 4 месеца да си намерят работа.

Около 450 хил. чуждестранни студенти всяка година пристигат във Великобритания, а мярката ще се отнася за тези, започващи обучението си догодина, пише Би Би Си. Те ще трябва да са се обучавали в институция, която провежда имиграционни проверки.

Няма да има ограничения за това какъв вид работа ще започнат те, нито на броя хора, които ще могат да се възползват от удължения срок.

“Ако някой се е нуждаел от доказателство за нов подход към имиграцията”, това е то, коментира редакторът на Би Би Си Марк Ийстън. “Тереза Мей създаде “враждебна атмосфера” около миграцията с амбицията да намали новопристгащите до десетки хиляди, а Борис Джонсън обеща да се откаже от тази цел и да насърчи “най-добрите и най-умните” да живеят и работят в “глобална Британия”.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.