Чичо и племенник с присъди за сводничество, глобиха и по 10 000 лева

44-годишният Дамян П. и племенникът му – 22-годишният Александър А. , които бяха предадени на съд от Районната прокуратура в Разград, получиха осъдителни присъди и глоби по 10 000 лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

До осъждането на двамата за международен и вътрешен трафик на жени с цел сексуална експлоатация се стигна, след като те признаха вината си за престъпленията, в които ги обвинява Районната прокуратура в Разград, и сключиха споразумения с прокуратурата, които днес Разградският районен съд одобрил.

И Дамян, и Александър приеха да търпят наказания три години лишаване от свобода с максималния петгодишен изпитателен срок. Двамата осъдени ще трябва да платят и глоби по 10 000 лева всеки. Одобрените от съда споразумения са окончателни и влизат в сила веднага.

Осъждането на чичото и племенника му е по реализация на четиримесечна разработка на Районната прокуратура и ОД на МВР в Разград. Сводниците  набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация. Всеки от тях печелел, като за него работели две жени, които предлагали сексуални услуги.

Престъпната дейност на двамата обвиняеми е наблюдавана от разследващите четири месеца. Вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация започнала от началото на 2019 г. и продължила до задържането на двамата мъже.

При извършените претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове и в къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“.

Клиентите за сексуалните услуги били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани да проституират. Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.