Четири специални награди в „Спортист на годината на област Разград“

Четири са специалните награди в традиционната класация „Спортист на годината на област Разград.

Техните носители са отборът по футбол на малки врати момчета на комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Разград, хандбален клуб „Кубрат“, с треньор Стефан Калинов, спортен клуб по борба „Спартак“ в Цар Калоян, с президент Дечко Петков и Иван Илиев.

Футболният тим е награден, тъй като спечели за втора поредна година I място на традиционния благотворителен турнир по футбол на малки врати в  Разград и за проявен силен спортен дух, сплотеност и постоянство. Хандбалният клуб – заради социалната ангажираност и хуманност, изразени с организирания съвместно с Община Кубрат през месец април 2020 г. в град Кубрат национален турнир по хандбал за момчета и момичета до 12-годишна възраст, под наслов “По-силни сме от вируса”. Клубът по борба е сред наградените по случай 60 годишнината от основаването на клуба и 50 годишната треньорска дейност на Дауд Мураф. Илия Илиев е сред призьорите за цялостен принос в развитието на спорта в област Разград.

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари на всички отличени за положените усилия, добрите резултати и достойното представяне. Той пожела на всички спортисти от областта весели празници, здраве и още по-големи успехи през новата 2021 година.

Заради пандемията и мерките за ограничаване на нейното разпространение не бе проведена традиционната церемония за награждаване на призьорите. Присъстваха само Дениз Хамид /член на Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в област Разград/ и работният екип за обобщаване на резултатите от гласуването. Наградите ще бъдат изпратени на техните носители.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.