Четири социални услуги участваха в творческа работилница

В Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград беше проведена творческа работилница с участието на Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания – с. Просторно, Дом за пълнолетни лица с деменция – Разград и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
За пореден път потребителите от тези социални услуги, заедно със социалните работници, имаха възможност да се запознаят с нови техники за арт-терапия. Използвайки акрилни и текстилни бои, и различни шаблони, бяха декорирани тениски от четирите отбора. Техниката за рисуване с ръце беше изключително добре посрещната от участниците. В работата си те използваха и природни материали.
Направеният анализ от проведения уъркшоп показа ползата от включване на природни материали в арт-терапията, подобряване на емоционалното и психологично състояние на потребителите на социални услуги и подобряване на екипната работа в социалните услуги.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.