Центърът за ученическо техническо и научно творчество откри новата учебна година

Днес официално бе открита новата учебна 2022/23 г. в Центъра за ученическо техническо и научно творчество.

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Разград Хабибе Расим, старши експерт в РУО Галина Пантелеева, главните експерти в отдел „Образование“ на Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова

Хабибе Расим пожела успешна и ползотворна година на учениците, с ентусиазъм и вдъхновение да усвояват нови знания и умения, да преоткриват себе си и да израстват като личности с подкрепата на своите преподаватели. Тя се обърна и специално към възпитаниците на клубовете „Репортери“ и „Слово“, чиито дългогодишен ръководител наскоро почина, с апел да продължават да се вдъхновяват от спомена на Веселина Йотова, от хубавите следи, които остави тя след себе си. „Да я почетем с добро, беше изключителен човек“ – обърна се Хабибе Расим и към възрастните хора в залата.

Приветствия към участниците в събитието отправиха и директорът на Центъра Цветанка Русева и Галина Пантелеева.

На откриването на учебната година всеки от клубовете представи дейността си чрез впечатленията на децата от заниманията от предходни години.

Сред разнообразните извънучилищни форми, които Центърът за ученическо техническо и научно творчество предлага на децата и учениците от 5 до 19 години за учебната 2022-2023 година, са клубовете: «Здравословен живот», «Екология», «Екотуризъм», «Компютърен свят», «Авиомоделизъм», «Млад кулинар», «Млад приложник», «Природа и фантазия», «Сръчни ръчички», «Репортери», «Слово», «Микрофон», «Роден край»; както и школи «Математика», «Биология и химия», «Български език и литература», «Руски език», «Английски език», «Немски език». Заниманията са безплатни и се провеждат в удобно за децата и учениците време – уточняват от ЦУТНТ.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.