Цветан ЦВЕТАНОВ: Страхът си отиде. В тази надпревара сме равнопоставени

„Страхът си отиде. Огромен страх у хората, особено в т. нар. смесени райони. Няма ги репресиите срещу предприемачи и хора от администрацията да работят само за една определена политическа формация.

Чувам го от много хора на срещите си с тях: сега ще гласуват за „Републиканци за България“. В надпреварата за 46-то Народно събрание сме равнопоставени,“ каза днес в Разград лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. В столицата на Лудогорието той представи листата на партията за изборите на 11 юли за 46-то Народно събрание.

„За мен е голяма чест и удоволствие, че за два месеца успяхме заедно да направим един изключително силен отбор от млади, енергични и неизкушени доскоро от политиката момчета и момичета. Убеден съм – това е потенциалът, който може да бъде развит и за бъдещето на Разградска област“, оцени кандидатите Цветанов. Според него те могат да увлекат хората да гласуват на 11 юли с бюлетина №21 в интегралната бюлетина. „В 21-та година на 21-я век“, прогнозира председателят на партията.

Водачът на листата е Джейхан Хюсеинов, инженер по биотехнологии, 37-годишен, роден и израснал в Разград. В момента е в частния сектор. Джейхан призова хората за гласуват за тях, защото тогава ще може да се изгради държава с правила. Втори в листата е Сергей Русев, занимава се с животновъдство. И третата, и четвъртата: Нигяр Рашид и Сюзан Исмаилова, също са представители на частния сектор.

„Предлагаме решения, които да обединят всички участници в политическия живот на страната. Обратното на това, което виждаме – омраза към политическия опонент,“ започна представянето на програмата на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Според него партията стъпва на многообразието на етносите у нас, но като напълно равнопоставени. И това дава по-добрият хоризонт за развитието на страната. Обсъждането на това – българин или турчин ще е водач на листа, Цветанов определи като много некомфортно за него. Защото важен е не произходът, а качествата и потенциалът на човека.

Но и секторни политики може да обединяват хората. На това отново са заложили „Републиканци за България“. Първата е електронното управление като гарант прозрачност на управлението и за ограничаване но корупцията. „В момента в страната се предлагат 38 000 административни услуги и това трябва да бъде прекратено, защото е убийствено за бизнеса, товари всеки гражданин у нас и храни огромна администрация“, категоричен е Цветанов.

А актуализацията на пенсиите минава през актуализация на бюджета, нещо, което не успя да стори 45-но Народно събрание.

Сред приоритетите на „Републиканци за България“ е и подкрепата на микро-, малкия и средния бизнес, чиито представители са и хората в разградска листа. Оцеляването им след ковид пандемията не може де мине без държавата, убедени са в партията на Цветанов. За тях това е страхотен пропуск /или пък не/ на предишното управление.

Единственото нещо, което „Републиканци за България“ не биха направили, е да променят евроатлантическия курс на страната.

Очакванията на лидера на „Републиканци за България“ за следващия парламент са да има ясни приоритети: актуализация на бюджета; максимална подкрепа за всяко едно правителство и помощ от всеки с международните му контакти в Европейския парламент или Европейската комисия за по-бързото одобряване на Плана за възстановяване и устойчивост.

Днес в Разград бе водачът на листата в Русе – 28-годишният Петър Дяков. Цветан Цветанов прогнозира, че той,  водачът в Разград Джейхан Хюсеинов и временният областен координатор Октай Джафер могат да изградят мост за сътрудничество и подкрепа между двете съседни области.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.