„Х“ в снежен мач

„Лудогорец“ направи 1:1 с „Царско село“. Дебют в първенството за шампионите направи хърватският вратар Кристиан Кахлина.

Заради проблемите в отбраната пък Валдас Дамбраускас се принуди да пусне като десен бек Георги Терзиев. Той завърши мача с капитанската лента на ръката след смяната на Клаудиу Кешерю. През целия мач валя обилен сняг, а теренът бе доста тежък.

В 28-та минута домакините стигнаха до първата си добра възможност. Анисе загуби топката в центъра от Димитър Костадинов, след което тя попадна в Емануил Манев, който стреля на сантиметри вдясно от вратата. В ответната атака при центриране отдясно Кешерю овладя в наказателното поле, но не уцели добре топката и домакините се справиха със заплахата. В 31-та минута и Мертенс опита удар от границата на наказателното поле и намери външната страна на мрежата. Три минути преди почивката Реян Даскалов шутира от 20-ина метра, а Кристиян Кахлина с върха на пръстите си изби в корнер.

На почивката Валдас Дамбраускас потърси промяна на фланга и пусна Бърнард Текпетей на мястото на Доминик Янков.

В 55-та минута Кешерю се обърна добре и би от границата на малкия пеналт, но Пласид макар и легнал, спаси с крак. В 71-та минута Каули върна добре към Сантана, който стреля мощно и над вратата. След тази ситуация играта бе спряна, за да се почистят линиите на наказателните полета, които за пореден път бяха затрупани от безспирно сипещия се сняг. Вратарят на „Царско село“ сам грабна една от лопатите и старателно „разчерта“ с нея наказателното си поле. В 76-та минута Каули изведе добре Текпетей по десния фланг, той подаде успоредно на голлинията към Сотириу, който от 5-6 метра преодоля Пласид и вкара първия си гол за шампионите в първенството. Само две минути по-късно „Царско село“ изравни. Мертенс центрира от фаул отдясно, отбраната на „Лудогорец“ и вратарят Кахлина увиснаха и Кавдански на около два метра от голлинията вкара с глава.

Така за втори път през сезона „Лудогорец“ не успя да победи този съперник и загуби 4 точки в двата мача с него.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.