Христо Иванов, Иво Мирчев, Лозан Панов и Мария Касимова – Моасе на откриването на кампанията на уникалния отбор на „Демократична България“

„Тръгваме с надеждата да участваме в управлението на държавата. В тези тежки времена зад мен има уникален отбор и аз имам самочувствието да бъде негов капитан. Горд съм че съм водач на листа от взаимозаменяеми личности, от които всеки може да бъде капитан.

Надявам се да бъдем активни, не само гневни, защото активността в деня на изборите ще е ключът, който ще отвори вратата към нашето бъдеще.“ Това каза пред разградчани на Ларгото тази вечер на откриването на кампанията водачът на листата за народни представители от „Демократична България“ Мирослав Грънчаров.

„Това е трети опит тази година да направим промяната. Явно, докато в Народното събрание не влезе депутат от „Демократична България“ нещата няма да се променят, с настроение започна срещата си хората в Разград съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

Той бе категоричен, че Разград показа модела, показа, че могат да се променя стилът на управлението. Че когато на едно място се съберат всички демократи и всички които искат свобода, законност и развитие нещата се случват.

„Кажете на хората, че сега е моментът да заложат на сигурното. „Демократична България“ е сигурният избор. Носител на промяна, но не на каква да е – обещаваща, привлекателна, популистка, а програма изстрадана. Промяна, която се носи от отбор“, пое топката от Мирослав Грънчаров Христо Иванов и продължи: „Политиката е отборен спорт, в който има страхотни ярки единици, но и хора, които могат да се обединят и подкрепят при нужда.“

„Коалиционната политика не е лесна работа, но ние вече четири години доказваме, че можем. Знаем как се поставят каузите, принципите и целите пред скоби, как егото минава малко по-назад. Затова имаме моралното право да сме ключовия елемент в бъдещото управление. Ние знаем как да направим коалиция по всички правила. С амбицията какво искаме да направим, през ясни правила и ангажименти пред избирателите, до хората, които са наистина са доказали, че могат да свършат тази работа“, мотивира се Христо Иванов

Според него силата на хората от „Демократична България“ идва от факта, че те са минавали през много трудности, защото са си от тук, а не са дошли със самолета от другия край на света. Знаят си корена, каузата и завета на възрожденците за свободна, горда и модерна държава.

„Кажете го това на хората. Те са уморени от постоянни някакви промени – без посока, ангажимент и физиономия. Те ще ви повярват и ще можем след двайсетина дни да се поздравим с народен представител демократ от Разград, защото явно наистина без него не можем да продължим напред“, завърши както и започна словото си Христо Иванов, бурно аплодиран от множеството на площада.

„Аз съм обикновен човек от обикновено българско село. Аз съм турчин, но никога на съм гласувал за ДПС и съм много горд с това. Опитвам се да правя абсолютно всичко възможно, за да имат хората един по-добър живот. Винаги съм бил седесар и много ме боли, огорчен съм, че марката СДС стана придатък на някаква партия“, не скри чувствата си Нихат Расим – трети в листата с № 30 в бюлетината.

„Не приемам хора, които пред мен лично са говорили и са клели в едно, а заради чисто егоистични интереси правеха обратното. Тези хора сега от разни студия говорят за морал. Ще сторя всичко каквото мога да нямат възможност да го правят повече. Време е!“, обеща Яшката.

Тук Христо Иванов го помоли  да покаже мазолестите си от труд ръце като доказателство за морал и достойнство, че си изстрадал, че си ги изградил с воля, че те са минали през чистата ти съвест.

Лозан ПАНОВ: Вашият глас ще бъде гласът на Президентството

За откриването на изборната кампания на „Демократична България“ дойдоха Лозан Панов и Мария Касимова – Моасе, които общинският съветник Иво Димитров представи  с пожеланието те за последен път да са в Разград като кандидати, а да идват след изборите тук като президент и вицепрезидент на България. И призова и разградчани да помогнат в битката на силата на правото срещу пагона на силата на предстоящия вот с № 19 в бюлетината.

„Ние сме тук  с Мария не да разединяваме, а да обединяваме. Ние сме тук с Мария не да разграждаме, а да съзиждаме бъдещето на всички нас. Ние сме тук с Мария, за да кажем: „Заедно вървим напред!“. Подаваме ръка на всички. Приемете ни!“, обърна се към разградчани Лозан Панов.

Според него България има много проблеми, но хората не бива да бъдат плашени. Икономическата криза той определи като ситуация, която нарича „бездействие на властите“.

Той призова хората да не се страхуват, че и този път надеждите им ще бъдат залети със студена вода. „Докато сме заедно в първия , а и във втория мандат – няма да ви изоставим. Вашият глас ще бъде гласът на Президентството. Ние ще предаваме вашите послания към политиците по актуалните теми. За да бъдат те решавани правилно и навреме“, заяви Панов.

Мария Касимова – Моасе: Хората в тази страна се събуждат

Видимо развълнувана Мария Касимова – Моасе сподели, че е силно свързана с Лудогорието и се чувства тук у дома си, защото дядо й Мухарем Касимов е родом от Разград. Дете, пораснало и с турската част от своето семейство, и с българската. „Дядо Мухарем раздаваше на празниците подаръци на всички внуци и братовчеди, същото правеше и баба й Мария в Бургас. Аз разбрах, че на някого изобщо може да му попречи това кой от каква религия и потекло е, когато у дома през 1983 г. дойдоха двама души да сменят името на баща ми Хиндо Касимов.

В моето име се преплитат три религии – християнската, мюсюлманската и еврейската на съпруга ми. Разделението през годините бе да се насажда страх у хората и да може някой да прикрива това, което се правеше на наш гръб

Имам увереността , че като вицепрезидент ще покажа как хората може да се заедно: с влияние и с говорене от високата трибуна. С помощта на множеството граждански организации у нас. Защото хората в тази страна се събуждат“, убедена е Мария Касимова – Моасе.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.