Христо Иванов: “Демократична България” мина в следващо агрегатно политическо състояние

След местните избори “Демократична България” мина в следващо агрегатно политическо състояние, а представянето на тях е добра основа за парламентарните избори, на които обединението да се яви като агент на промяната, каза днес по БНР съпредседателят на организацията Христо Иванов.

Той не се съгласи с твърденията, че става дума за софийска партия, като отбеляза, участие в изборите в над 80 общини и вкарване на представители в общинските съвети в различни по мащаб населени места. На първия тур на местните избори в столицата кандидатът на обединението Борислав Игнатов остана трети, а на балотажите вчера 8 от 10-те претенденти за районни кметове спечелиха.

Христо Иванов смята, че “Демократична България” е успяла в национален план да превърне резултатите си от европейските избори в представителство в местната власт. В отговор на въпрос той посочи, че избирателите на обединението на балотажа са се разделили на три равни части по отношение на подкрепата за Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и нито един от двамата кандидати.

Съпредседателят на “Демократична България” посочи, че в София обединението има амбицията да показва способност не просто да дефинира проблеми, а да налага и да прокарва решения за тях. “Планираме да бъдем активни в лансирането на приоритетите, лансирани в нашата кампания. Ще бъдем активни в поредица от теми – борбата с корупцията, реформирането на начина на управление на общински фирми и дружества, въвеждането на реална децентрализация”, допълни Христо Иванов.

Той посочи още, че “Демократична България” остава в позиция на опозиция на модела на управление в България. “Намираме се в особена ситуация, в която хората разбират, че не може да се продължава така, но не се оформя консенсус как да се случи тази промяна”, е мнението на Иванов.

Той уточни, че за момента няма “изкристализирал мандат за промяна”, но той ще продължи да се формира и на парламентарните избори ще има следваш шанс да се прояви. “Това изисква сериозна работа от страна на политическите сили. Удовлетворени сме от постигнатото, но с ясното съзнание, че има още много работа – политическа, организационна, кадрова и управленска, за да можем убедително да се кандидатираме на парламентарните избори като агент на промяната”, посочи Христо Иванов.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.