Храни и препарати дариха „Биовет” и „Лудогорец“ на 4000 нуждаещи се хора в Разградско

Дарението е за 250 000 лева, ще има още едно на същата стойност * Преди това братята Кирил и Георги Домусчиеви дариха на разградската болница и лаборатория за изследване за COVID-19

Пакети с продукти от първа необходимост /храни, перилни и миещи препарати/ от „Биовет” и „Лудогорец“ получиха днес 4000 крайно нуждаещи се жители на Разград и региона, засегнати най-силно от кризата с COVID-19.

Благотворителната инициатива на собствениците на футболния клуб и фармацевтичния завод Кирил и Георги Домусчиеви представи директор на „Биовет“ и председател на борда на директорите на ПФК „Лудогорец 1945“ Теменуга Газдова. Церемонията бе в пространството под сектор „В“ на стадион „Хювефарма арена“, на нея присъстваха още изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев и капитанът на тима Светослав Дяков.

„Това е първата от две дарителски кампании на стойност 250 000 лв. След като проследим и анализираме какво се случва, ще последва още кампания. Тези кашони са за семейства с деца с неработещи родители, семейства с деца, но с един родител, хора в затруднено положение, болни, възрастни и самотни, които не мога да се грижат сами за себе си“, каза Теменуга Газдова.

Хората в списъците, които досега не са били подпомагани нито от други дарения , нито по линия на БЧК, получават шпек салам, сирене, кашкавал, бисквити, халва, леща, захар, олио, брашно тип 500, макарони, ориз, както и прах за пране, течен сапун и две предпазни маски.

„Срещнахме пълно разбиране сред местни производители и търговци, договорихме разумни цени и така кашоните ставаха повече“, каза Т.Газдова и благодари специално на хората от „Биовет“ и „Лудогорец“, както и десетките доброволци, включили се в доставката, разпределението и пакетирането на храните.

Днешното дарение показва отношението на собствениците на двете дружества Кирил и Георги Домусчиеви към хората тук. Те са най-големият работодател в Лудогорието. Заетите в „Биовет“ и „Лудогорец“са общо над 1000 души. Нека примерът, който дават те, да послужи за стимул всеки един от нас да направи каквото е възможно по силите си, за да помогне в тези трудни времена на хората в тежко положение“, добави Теменуга Газдова,

Пръв от кметовете благодарност за жеста на дарителите от името на хората в общината направи разградският градоначалник Денчо Бояджиев. „След дарената и лицензирана клинична лаборатория за изследване за коронавируса, днешното събитие е поредното доказателство за социалната ангажираност на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Кирил Домусчиев и председател на най-голямата работодателска организация у нас и стореното е чудесен пример към останалите за същото отношение към хората в нужда“, посочи Д.Бояджиев.

Исперихският кмет Белгин Шукри също благодари от свое име и от името на останалите 23-ма кметове на населени места в общината за вниманието към хората там. Някои от тях са ангажирани в „Биовет“, а огромна друга част наричат „Лудогорец“ „нашия отбор“. Бъдете благословени!“, пожела Б. Шукри.

Кметът на Кубрат Алкин Неби внесе много настроение по време на изказването си със специалното поръчение да донесе в Разград много поздрави на всички от фенклуба на „Лудогорец“ в града.

До него бяха още зам.-кметът на Лозница Мехмед Билялов и кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу. Разнасянето на пакетите започна веднага, до края на деня, по предварително изготвен график, кашоните ще стигнат до своите получатели и на седемте общини на Разградска област . Всеки кашон е с надпис: „Скъпи съграждани, приемете този пакет в знак на разбиране към трудната ситуация в момента. Вярваме, че доброто един към друг ще ни сплоти и обедини и ще посрещнем това изпитание по-леко. Бъдете здрави! Ръководството на „Биовет”АД и „ПФК”Лудогорец 1945”.

В разнасянето на кашоните в Гецово лично се включиха кметът Денча Боаяджиев и заместничката му Милена Орешкова.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.