Хепънинг за Деня за борба с наркоманиите

Зам.-кметът на Община Разград и изпълняващ функциите на кмет на Разград Добрин Добрев откри хепънинг – част от кампанията на Общинския съвет по наркотични вещества към Община Разград за 26 юни – Международния ден за борба с наркотиците и нелегалния трафик на наркотични вещества. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Събитието под мотото „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.“  се проведе през Общинския културен център, в него освен експертите от ОбСНВ участваха и служители от РУ “Полиция“ – Разград и ОД на МВР.

Добрин Добрев поздрави организаторите за активната им работа по превенция на употребата на наркотици сред младите хора в Разград. Обърна се и към присъстващите тийнейджъри с пожелание да продължат да проявяват нетолерантност към разпространението на наркотици и да информират връстниците си за вредното въздействие на дрогата. „Животът е шарен и предлага разнообразни възможности за забавления по здравословен начин“ – допълни още Добрев. Той направи подарък на организаторите от ОбСНВ – един от наградените плакати от миналогодишния конкурс „Живот без дрога“, организиран от ОД на МВР-Разград и откупен от него за благотворителна кауза. „Не използвайте наркотици, само мечтайте!“,цитира заместник-кметът Добрин Добрев логото на плаката.

В кампанията „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.“  взеха участие ученици от 9 гимназиални училища и доброволци от Младежкия клуб. Пред тях служители на реда от ОДМВР-Разград демонстрираха как вземат и изследват проби за различни видове наркотици. Имаше и викторина с много награди, а участниците  застанаха и пред колелото на предизвикателствата.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.