Хванаха 20 шофьори, паркирали на места за инвалиди, повече от половината са в Кубрат

20 шофьори в Разградско са санкционирани за неправилно паркиране на места за инвалиди по време на 24-часова специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ от 6.00 часа на 3 декември до 6.00 часа на 4 декември 2019 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на операцията в Лудогорието са проверени общо 125 шофьори. Проверените места за паркирана на коли на хора с увреждания са 117. Паркиралите на тези места нарушители са 20. Най-много са били безцеремонниците в Кубратско – 11. В Исперих е установен един такъм случай. Засечените от „Пътна полиция“ паркирали на инвалидни места в Разградско са 8.

65-годишен шофьор на „Мерцедес“ в Кубраят опита да се измъкне от наказание, задето е спрял на място за инвалиди, с подкуп от 100 лева.

Общият броя на установените нарушения от водачи на МПС са 50. Засечени са петима с неплатени глоби и едно криминално престъпление.

Санкцията за шофьори – нарушители при паркиране на инвалидно място е 200 лв. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР-Разград са глобени 73 такива водачи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.