Хамса Абдалмонейм от Египет е Кралицата на Панаира на киселото мляко

20-годишната учителка по гимнастика и балет от Египет Хамса Абдалмонейм е Кралицата на Панаира на киселото мляко в Разград. На второ място в атрактивния конкурс остана танцьорката от ТА”Булгарика” към Центъра на работа с деца Гергана Иванова, а на трето – 12-годишната грузинка Кети Чхартешвили.

11 момичета от танцовите състави, участващи в празника, се включиха в надпреварата. Коя е най-красива определи жури в състав: председател Светослав Стойчев – директор на Капанския ансамбъл и членове – главният редактор на вестник „Екип 7” Митко Ханчев и легендарният вратар на ПФК ”Лудогорец 1945” Владислав Стоянов. Конкурсът бе в три тура: в първия момичетата дефилираха в национални костюми, във втория танцуваха традиционен за техния народ танц, а в третия потропаха ръченица. Короната спечели

Уникалната корона, изработена от художничката Таня Стоянова, бе поставена на главата на победителката от зам.-кмета Добрин Добрев, лентите на победителката и подгласничките поставиха членовете на журито.

Трите красавици заедно с Градския мажоретен състав и Градския духов оркестър поведоха дефилето от площад „Независимост” към площад „Момина чешма”, където пред хиляди на площада бе първият вечерен концерт на гостуващи фолклорни състави и две български формации – Детски танцов ансамбъл „Лудогорче” и Капанския ансамбъл.

Публиката на площада се наслади на атрактивните изпълнения на четири формации от три държави от три различни континента. Фолклорната група „Алианца“ е от най-стария град в Северно Мексико Салтильо. На сцената на площад „Момина чешма“ излязоха и изпълнителите от фолклорна  група „Елхориа“ от люлката на древните цивилизации Александрия. Съставите от Грузия са два. Ансамбъл „Абджари“ от столицата Тбилиси и  Аджарският държавен академичен ансамбъл за музика и танци „Арсиани“ от Батуми.

И във втория ден на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти на централните разградски улици в над 100 шатри и щандове произведените от тях продукти ще представят занаятчии, производители на млечни продукти, на мед и пчелни продукти, читалища от региона, както и щандове с благотворителни каузи.

Община Разград призовава посетителите на събитията от Панаира да спазват актуалните противоепидемични мерки. Програмата за втория и третия фестивален ден, може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.