Футболните национали победиха Северна Македония при враждебна обстановка

Българският национален отбор по футбол завърши с победа участието си в Лигата на нациите, след като надви Северна Македония с 1:0 като гост. При много враждебна обстановка, пред около 20 хиляди зрители, тимът на Младен Кръстаич стигна до успеха с попадение на Кирил Десподов в 50-та минута.

Победата е втора поредна за България, която дни по-рано разгроми Гибралтар. С успеха националният тим завършва на второ място в групата си от Дивизия С в турнира, изпреварвайки именно Северна Македония.

Срещата прекъсва серия от 22 поредни мача без победа като гост. Освен това за пръв път от 2018 г. българските национали печелят два поредни официални мача.

С победата България си гарантира и оставане в четвърта урна за жребия на квалификациите за Евро 2024.

Враждебната обстановка в Скопие започна още преди първия сигнал. Националният химн на България беше бурно освиркван от публиката на домакините. След това по време на двубоя често имаше подобни звуци от трибуните, а футболистите на Северна Македония играха агресивно, на моменти грубо и често пъти с провокации.

Домакините играха с 10 души повече от 75 минути заради червен картон на Тодор Тодороски още в началото. Освен това Юлиан Вайнбергер показа общо осем жълти картона.

Въпреки обещанията на домакините още преди двубоя, че всичко в него се свежда само до спортната страна, а не върху отношенията между двете страни, то провокации не липсваха.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.