Футболните национали вкараха пет гола на Гибралтар в дебюта на новия треньор

Българският национален отбор по футбол взе първа победа в Лигата на нациите, след като разгроми Гибралтар с 5:1 в Разград. Срещата беше дебют за новия селекционер на тима Младен Кръстаич, който потегли успешно. Преди тази среща България беше с три равенства и една загуба в Лигата на нациите.

Срещата в група 4 от дивизия С на турнира позволи на България да запази мястото си, след като беше застрашен от изпадане. Кръг преди края българите са с 6 точки, с пет повече от Гибралтар, като в същото време се приближиха на точка от втория Северна Македония, който по-рано през деня загуби от Грузия с 0:2. След три дни България гостува на Северна Македония в Скопие и при победа може да завърши втори в групата.

Петима различни играчи се разписаха за България в мача – Валентин Антов, Кирил Десподов, Радослав Кирилов, Илиян Стефанов и Марин Петков. Двубоят прекъсна серия от осем мача без победа за България и близо едногодишна пауза (21 октомври 2021 г. беше победен Северна Ирландия). Успехът е и най-убедителният за мъжкия национален отбор от март 2013 г., когато в София беше разгромен Малта с 6:0 в световна квалификация.

Селекционерът Кръстаич заложи на нова схема с трима централни бранители, а освен това пусна двама дебютанти сред титулярите – Илия Груев и Марин Петков.

В 23-та минута България поведе, след като Валентин Антов засече центриране от корнер на Филип Кръстев и се разписа с глава. Само три минути по-късно обаче Гибралтар изравни, когато капитанът на гостите Рой Чиполина се възползва от грешка в българската защита. Кирил Десподов върна аванса на България в 36-та минута, когато от няколко метра вкара след пас на Илиян Стефанов. След почивката България бързо отказа гостите с два гола в рамките на три минути – между 52-та и 55-та. Вкараха ги Радослав Кирилов и Стефанов. С комфортния аванс Кръстаич направи още промени, пускайки на терена и други дебютанти – Никола Илиев, Йоан Стоянов и Георги Русев. Девет минути преди края Марин Петков отчете дебюта си в националния тим с гол.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.